fbpx

De vraag van Gunvor Petroleum Rotterdam

Hoe kunnen wij als groeiende, maar relatief onbekende werkgever technische mensen van verschillende niveaus werven in een schaarse arbeidsmarkt?

Ons plan

Het is natuurlijk prettig werken als mensen jou kennen én weten te vinden. Alleen daarom al is Employer Branding van onschatbare waarde. Dus investeerden we eerst in zichtbaarheid, naamsbekendheid en het imago van Gunvor Petroleum Rotterdam als werkgever.

 

Positioneren

Waar staat Gunvor Petroleum Rotterdam voor en waarom zou je er willen werken? De antwoorden op dit soort vragen moesten wij eerst boven water zien te krijgen. En wie konden ons dat beter vertellen dan de Gunvor-medewerkers zelf? Daarom interviewden wij een aantal relatief nieuwe medewerkers en stelden zo een merkverhaal op, dat de basis vormde voor de campagne.

 

Creatie

We maakten wervingsfilmpjes met medewerkers van Gunvor, zorgden via abri’s en billboards voor zichtbaarheid in de regio Voorne-Putten en coördineerden een uitgebreide social media campagne om ook op de bekende sociale platformen (Facebook, Instagram en YouTube) zichtbaar te zijn. Voor kandidaten die de raffinaderij wel eens met eigen ogen wilden zien, organiseerden we een Escape Room event bij Gunvor Petroleum Rotterdam onder het mom ‘Ben jij ook zo’n techneut die overal uit kan komen?’. Zo investeerden we niet alleen in merknaam, conversie en herkenbaarheid, maar ook in directe klantbeleving.

 

De uitkomst

‘Gunvor?’ werd ‘Gunvor!’. De inzet van lokale outdoor middelen en een social media campagne zorgden voor meer naamsbekendheid, online traffic én sollicitanten. Zo werden er in vier maanden tijd meer dan tien Process Operators aangenomen.

RESULTAAT

Interviews en gehoor

Safety als onderwerp

Staat weer op de kaart.

Meer naamsbekendheid

Zeer zichtbare campagne

Die door gebruik van eigen collega’s extra opvalt.

Campagne uitzetten

 Op lange termijn inzetbaar

Een campagne die voor de komende jaren inzetbaar is.

gpr-abri
Gunvor
Gunvor App
gunvor_eb02_hr-1
gpr072_poster_employeereferral_lr2-12x-2
gpr080_adv_vacatures_263x190_hr
billboard_gunvor_employer

Meer weten?

Neem contact op met ons.